Sain joululahjaksi ihania levyjä. Keskimmäinen on tutustuttanut minut Kingston Walliin, johon tykästyin enkä voi ymmärtää miten se on tällaiselta progediggarilta voinut aikoinaan mennä ohi. Tai ymmärtäähän sen kun se toimi niihin aikoihin kun itsellä oli pieniä lapsia helmat täynnä. Eihän siinä kovin aktiivisesti ehtinyt musiikkielämää seuraamaan. Murheellista on että se meni niin ohi muiltakin että kitaristi-biisintekijä Petri Walli hyppäsi lopulta Töölön kirkon tornista kun levyt vaiettiin kuoliaaksi. Kolme levyllistä hienoa musiikkia, mahtavalla vimmalla ja taidolla soitettua. Muistuttaa vähän von Hertzen Brothersia, vähän aikaa jälkimmäisessä soittikin Sami Kuoppamäki, joka oli KW:n rumpali, Suomen paras? Pyysin jouluksi oman kappaleen KW II:sta, jolla on mm. hieno Two of a Kind -biisi.

Juuri nyt kuuntelen luureilla Youtubesta Peter Gabrielia, jonka Up -levyn sain pyynnöstäni, ihastuin siihen kun sattumalta tuubista löysin. MIten jonkun ääni voi osua niin sydämeen aina vaan. Yksi mieluisa biisi levyltä on No Way Out . Jos tykkäät ja haluat kuulla lisää niin kuuntele Darkness.

Eilen illalla kuuntelin Peter Hammillia ja Van der Graaf Generatoria, kun kuopus pyysi kanssaan kuuntelen Man-Erg -kappaleen. Lapsukaisen jo mentyä yöpuulle kävin hakemassa hänet takaisin vielä kuuntelemaan Refugeesin kun se on niin myös sydämeenkäypä.

Esikoinen oli imuttanut kaksi levyllistä Incredible String Bandia, joka on minulle aina yhtä tuoretta kuin vastapuristettu appelsiinimehu. On se kummallista miten mieluisasta musiikista saa voimaa niinkuin ravinnosta. Eläisköhän sillä? Ja laihtuis? Kuuntelisi aina ruoka-aikaan pari biisiä jotain hyvää musiikkia ja jälkiruoaksi jonkun kepeän pop-kipaleen ja kupin kahvia.

***

Eilen sain toteutettua koko välipäivien ajan suunnittelemani suurisuuntaisen liikuntaprojektin: kävin uimahallissa. Vesijuoksin kolme varttia ja tein sata vatsalihasliikettä ihan kylmiltään. Ei tehnyt tiukkaakaan mutta olkapäät murisivat illalla niin uhkaavasti että piti ottaa särkylääkettä.

Silti nukuin huonosti, mutta se johtui vain siitä että tänään alkoi työt. Kummasti se vaan stressaa. En tiedä miksi.