Mukava päivä oli mökillä kavereitten kanssa eilen. Viikolla ennustettiin sadetta mutta aurinko paistoi ennustuksista piittaamatta. Yöllä satoi, mutta aamulla oli taas aurinkoista.

Oltiin pitkästä aikaa mökillä yötä. Toisen ystäväperheen poika haki vieraat puoliltaöin pois mutta jäätiin miehen kanssa laittamaan paikat kuntoon. Nukuttiin uuden saunan pukuhuoneessa ihan vaan siitä ilosta kun se on uusi, ja kyllä uni maistuikin hyvin. Hirsirakennuksessa tuntuu ilmakin erilaiselta.

Pari sorsaa olis tullut saunaankin mukaan. Ne on niin kesyjä että syövät kädestä. Varpaatkin niille olis maistunut. Minä puolestani muistelin vesi kielellä lapsuuden sorsapaisteja...isällä oli tapana käydä Hailuodossa sorsastamassa syksyisin. Säälin viattomia lintuparkoja mutta moraali sujahti ulos korvista sillä hetkellä kun lintupaisti alkoi uunista tuoksua.

Aamu oli tänään minulle huippuylellisyyttä kun sain istua laiturilla aamukahvilla, aurinko paistoi ja laineet liplatteli. Eihän siinä ilman vilttiä tarennut mutta viltin kanssa kyllä. Illalla kävin pari kertaa saunasta uimassakin - olen vieläkin ihmeissäni siitä että uskallan nykyään aika vilpoisiin vesiin.

Vaan mitä mies löysikään mökin pihasta:

ihania nuoria herkkutatteja ja muutaman isoksi hujahtaneen, suurin oli varmaan 40 cm halkaisijaltaan. Voisin vaikka vannoa ettei se ollut siinä eilen! Meitä kuusi sienihullua kulki siitä metrin päästä edestakaisin kymmeniä kertoja eikä kukaan huomannut. Onneksi, niin sain tänään poimia kaikki ja laittaa ne rauhassa kotiin tultua. Kysyin toki miehen vanhemmilta luvan. Otin vain nuoret palleroiset kun oli varaa valita. Kotimatkalla saatiin vielä kantarelleja ja jääkaapissa oli iso astaillinen suppilovahveroita, joten siinä ilta mukavasti vierähtikin.