1666643.jpg

Onneksi juhannus ei ollut niin sateinen kuin oli ennustettu.
Ainakin meillä oli juhannusaattona mukava sää iltaan asti, vasta yöksi tuli sade. Se tosin alkoi juuri kun oli sytytetty kokko, joka sitten sammui, eikä nyt rankkasateessa olisi viitsinyt seistä katsomassakaan.

Oli ihan rattoisaa. Ruokaa, juomaa ja seuraa niinkuin pitääkin.

Tämä sorsaemo toi poikueensa rohkeasti samalle aterialle.

1666702.jpg

Emo piti tarkasti vahtia, ettei ollut vaaratekijöitä, mutta siinä ne ahtoi leipää kupuun vaikka meitä oli toistakymmentä henkeä ympärillä, eikä mitenkään oltu erityisesti aloillamme.

1666632.jpg

Hauskan näköistä, kun poikasilla oli vielä enimmäkseen vauvanuntuvaa ja sitten tuollaiset ihan pikkuiset säälittävät siivenalut.

1666636.jpg

Jossain vaiheessa alkoi tuntua siltä, ettei se ole juhannus eikä mikään ,jos ei saunaan pääse. Uusi sauna ei ehtinyt ihan valmiiksi ja vanhaa ei voinut enää käyttää. Mikä neuvoksi?
Tietenkin telttasauna!

1666753.jpg

Ei muuta kuin pihassa kököttävän uuden kiukaan ympärille puulavat lattiaksi, kehikko laudoista ympärille ja pressu päälle. Ällistyksekseni se toimi, sai ihan hyvät löylyt ja pystyi vielä peseytymäänkin. Vanhasta saunasta saatiin
lauteet.

Eihän tämä nyt mikään rakennustaiteen helmi ole, mutta kekseliäisyyden kylläkin.

1666750.jpg

Sorsanpoikiakin naurattaa.

Tänään en enää jaksanut lähteä mökille, eilen tultiin jo yöksi kotiin. Piha on ihan räjähtänyt käsiin tässä lämpimässä ja kosteassa säässä. Kun ruohonleikkuri vielä meni rikki jo toissaviikolla, on nurmikon tilalla jo melkoinen niitty. Tuota ei saa alas enää muuta kuin viikatteella.

Tänä juhannuksena luonnon kukkaniityt ovat olleet erityisen kauniit, kukinta osui juuri nyt parhaimmilleen.

1666800.jpg