Vatut - vattu vadelma metsävadelma marja kesä vitamiini punainen xrf79

Viikko on mennyt töissäkäyntiin totutellessa ja marjasouvissa. Vadelmia on ihan mahdottomasti!

Yleensä en töiden jälkeen ole jaksanut/viitsinyt paljon mitään, mutta nyt olen melkein joka päivä käynyt vattupuskassa: ei sieltä voi pysyä pois. Isoa puhdasta marjaa loputtomiin, melkein ahdistaa kun niitä on niin paljon.

Hommaa piisaa marjojen kanssa vielä kotonakin kun lajittelen ne yksitellen: isot ja hyvät pakastetaan sellaisenaan, huonommat mehuksi mustaherukan kanssa. Parasta vadelma on kylläkin hillona, ihanaa viilin kanssa. Pelkkää vaapukkamehuakin olen tehnyt, mutta se jää minusta jotenkin laihaksi, hieno  aromi häviää. Tänään en jaksanut kotiin tultua kyllä muuta kuin kipata saaliin eli vajaan puoli ämpärillistä mehustimeen sellaisenaan ja pussillinen mustaherukkaa pakastimesta lisäksi.

Ja sitten virallinen sieniraportti. Kehnäsieniä tuli pikkupannullinen ja ne maistuivat sipulin kera voissa paistettuna erinomaisilta tunnbrödin päällä. Kesän ensimmäinen sienisaalis. Tattiosastolla näkyi kolme pientä sappitattia, herkkutattia ei ensimmäistäkään. Varmimman herkkutattiapajani vierestä joku metsärosvo on kaatanut puita ja pinonnut ne aivan tyylitajuttomasti parhaan tattipaikkani päälle. Joillakin ei sitten ole yhtään käsitystä siitä mikä on sopivaa ja mikä ei. Kantarellipaikkojani en ole vielä tsekannut.

Lopetan virallisen vattu&tattiraportin tähän ja menen yöpuulle.

Kuvat eivät ole omia.