Pitkä hiljaisuus ollut tällä sivulla, sori. Tulee huono omatunto kun ei päivitä vaikka turhaa kai se on, eihän tämä mikään velvollisuus ole vaan ilo.

Maanantaina tein tuttavuutta uuden materiaalin, hopeasaven kanssa. Olin luullut että meillä on käsityökoulussa nyt ensimmäinen jakso taontaa ja olin jo etukäteen päättänyt jättää sen välistä. Vaan perjantaina kävin ostamassa villoja kässäkoululta ja samalla minulle selvisi karmaiseva erehdykseni: ei mitään taontaa vaan keramiikkaa ja hopeasavea jota olin itse toivonut! Onneksi vielä kolme kertaa oli jäljellä eli ehdin vielä mukaan.

Hopeasavi on hienonhienoksi jauhettua hopeaa, jossa on sideainetta niin että sitä voi muovailla kuin muovailusavea tai liettää veteen ja maalata. Kun työ poltetaan, jäljelle jä pelkkä 99,9% hopea. Toisin sanoen voi itse tehdä hopeasta ihan mitä vain ilman työkaluja ja ilman erityisiä oppeja. Ihan mieletön materiaali siis. Kallis tietenkin, mutta elämä on.

Jaa, että mitäkö tein? Nappasin nurkassa olevasta kissuksesta kolme kaunista lehteä ja maalasin ne hopealietteellä muutamaan kertaan. Ens kerralla saan ne varmaan poltettua. Idea ei ole omani vaan nappasin sen netistä.

http://www.bead-arts.com/wp-content/uploads/2007/10/leaves-721.jpg

Tämäntapaisia niistä pitäisi tulla. Odotan jo kesää, jolloin on koivunlehtiä, pieniä vaahteran lehtiä, villiviinin pikkulehtiä...kaikkia tekisi mieli kokeilla. Yksi pullo hopealietettä maksoi 22 € ja sillä tekee 3-4 pientä lehteä eli koko kasvioppia en taida käydä läpi. Tähän voisi jäädä koukkuun.