Kamalaa ku on niin kiire ettei kerkiä etes Lokistaniaan kiriottammaan. Ja nytkää en kerkiä ees mielesä kääntään kiriakielelle vaan pittää raatata tätä ommaa kieltä.

Koko viiko oon juossu peräsuoli pitkällä että ehin tehä ees puolet siitä mitä pittää. Asiaa tietysti auttas jos nousisi ylös ennen yhtätoista vaanku nukuttaa niin makiasti että minkäs teet. Iteppähä maistuu nii hyvältä tuo uni, ja aamulla kaikkein makkeimmalta.

Oulusa oli kyllä tosi kiva käyvä, sieltähä se taas tarttu tuo kotikieliki niinku täi tervaan eikä lähe mihinkää. Mää nää unetki ouluksi, viime yönäki molin Mumman pihalla kiikkumassa viinimariapensaitten vieresä yhen koulukaveri äitin kans.

***

Mollaa suunniteltu jo kaks viikkua yhen kaverin juhulia ens viikollopuksi. Soo ollu mukavaa jo pelekästää se suunnittelu, toivommukkaa ite juhulat o yhtä kivat. Meevvoi tieteskää täsä paliastaa mitä kaikkia koiruuksia mollaan aijottu tehä ku mee oo iha satavarma jos se vaikka sattus joskus lukkeen tätä lokia. Vaikka mulloon kyllä semmonen käsitys ettei mun kavereista taija kukkaan lukia ko ei noo ainakaan koskaan kommentoinu mittää. Eikä noo ruukannu pittää aatoksijaa omana tietonaa vaan kuuluttaa ne ylleesä juluki niinko musta ihimisen kannattaaki.

Tännää moon käyny neliästi kaupasa ja kahesti alakosa. Mulloon kai vähä huono muisti. Vaa huonosta muistista o iha älyttömän palio ilua ku ei muista mittää kelijujakkaa asioita. Ja eikö sitä sanota että yksinkertane on kaunista, mää elän toivosa siis että mää vielä kerkiän kaunistummaanki ennenku vanahuus yllättää ja kuolema koriaa. Meen nimittäi voi ennää laskia kylymän kahavin varraan ku on tuo mikro, sillä lämmäyttää eilisenki kahavin niin kätevästi.

Vaan nyt mää lähen taas puuhaileen vaikka kelloki o jo varttia vaille liivintasku niinku Vaari ruukas sanua. Pittää täyttää yks kakku, jonka kostukkeeksi ostin kokonaisen pullollise mansikkalikkööriä (nei myy sielä alakosa ku kokonaisia pullollisia). Jos mee huomena herrää tekkeen loppuja hommia niin jokkainen voi arvata mitä sille loppulikköörille tapahtu.

Tsiös.