Ihana päivä!

Ja eilinen myös. Auringonpaiste ja hellelukemat muuttavat koko maailman. Ihanaa laittaa pihaa, ihanaa laittaa ulkona ruokaa, ihanaa löhötä upouudessa riippumatossa. Opettelin eilen savustamaan kalaa ja tänään grillaamaan, yleensä mies on hoitanut ne hommat. Onnistuin! Ystävä tuli illalla miehensä kanssa läheiseltä mökiltänsä kyläilemään ja syötiin ulkona savulohta, mukamas-uusia pottuja ja lohenmätiä sekä salaatteja. Viinikin maistui lämpimässä illassa ihan mukavasti, jano tietysti oli tullut kuumana päivänä.

Vaan varsinainen ihme on se, että olen uinut jo monta kertaa! Pari viikkoa sitten toisten ystävien savusaunasta kävin pari kertaa lähteessä, viime viikonloppuna mökillä saunasta järvessä kastautumassa, eilisessä helteessä pulahdin järveen jo ilman saunaa ja hurraa! äsken kävin saunasta ihan oikeasti jo uimassa. Vesi oli edelleen kylmää vaan ei enää jäätävää. Olen ällistynyt moisesta rohkeudesta, en olisi uskonut että opin menemään kylmään veteen.

Katselin tuossa kalenteria, että lomaankaan ei ole enää kovin pitkä aika. Kesäkuun toisella viikolla menen lasinpuhalluskurssille Kihniöön, se on kivaa! Saa oppia taas jotain ihan uutta. Juhannukseksi mennään Ouluun viettämään isän 80-vuotispäiviä ja siitä neljä viikkoa on sitten lomaa. Heinäkuun alussa olen vuokrannut Päijänteeltä mökin puolentoista viikon ajaksi. Odotan sitä jo niin kovasti, että taidan kysyä sitä joksikin viikonlopuksi jo aikaisemmin, tai ehkä useammaksikin.