Kävin lauantaina ensimmäistä kertaa elämässäni kirjamessuilla ja se oli aivan valtavan innostavaa ja elähdyttävää.

Heti aluksi osuin Terra Cognitan osastolle, olen uskollinen Kimmo Pietiläisen asiakas ja ihailija. Hän kääntää kansantajuisia tieteellisiä teoksia, joiden lukijakunta on kenties sen verran pieni että isot kustantajat eivät tartu syöttiin. Näin me tiedon imijät saamme jokapäiväisen ravintomme fysiikkaa, neurotieteitä, filosofiaa, taiteita ja kaikkea muuta ihanaa, jolla henkeänsä ravita. Olin asettanut kireän rahatilanteen vuoksi itselleni rajan: 20 € vain saan käyttää koko messuilla. Ha! Heti ensimmäinen kirja Iacobonin "Ihmisten peilaus" maksoi 35 €.

Tyydyin kuitenkin Terra Cognitasta yhteen kirjaan ja hyvään keskusteluun tuon siunatun Pietiläisen kanssa.

Seuraavaksi varsinaiseen kohteeseeni Basam Booksille. Aah, mikä aarreaitta. Vain valinnan vaikeus. Valituiksi tulivat Catherine Ingramin "Intohimoinen läsnäolo", jonka annoin heti ystävälle lainaan. Eckhart Tollen "Läsnäolon voima", joka on ensimmäinen Tollen kirjani. Olen oikein säästellyt niitä, tiennyt että jotain hyvää on edessäpäin. Williams, Teasdale, Segal ja Kabat-Zinnin "Mielekkäästi irti masennuksesta" menee jo työn puolelle, Kabat-Zinnin "Kehon ja mielen viisautta" olen tällä hetkellä lukemassa uudelleen. Ja sokerina pohjalla: Mantak & Maneewan Chian ja Douglas ja Rachel Carlton Abramsin "Moninkertainen orgasmi", taolaisen seksuaalisuuden oppikirja.

Messuhinnat olivat edulliset, kannatti ostaa uutuuskirjoja. Vielä osuin Suomalaisen kirjakaupan osastolle, kun Sofi Oksanen ja Imbi Paju olivat paikalla. Sain uusimpaan "Kaiken takana oli pelko"-kirjaan omistuskirjoitukset. Juuri tähän saumaan en olisi muuten tullut kyseistä kirjaa hankkineeksikaan, koska yhteiskunnalliset aiheet eivät ole lainkaan minun kiinnostukseni polttopisteessä olleet pitkään aikaan. Puhdistustakaan en ole vielä lukenut.

Ja sitten viinimessuille viereiselle osastolle. Autonaisena tyydyin yhteen maistiaiseen jotain hyvää eteläafrikkalaista punaviiniä, jonka nimeä en muista.

Vielä pikkutilpehööriä kuten pöytäluutu, johon on painettu Bachin A-molli viulukonserton alkutahdit. Oikeastaan pyhäinhäväistys.

Vaan reilusti yli satanen sinne hujahti, eikä yhtään harmita. Tuntuu täyteläiseltä kun tiedän että monta kiinnostavaa ja mieluisaa kirjaa odottaa yöpäydällä. Aloitin noista moninkertaisista orgasmeista...en ole tosin päässyt alkua pitemmälle, kun olen joka ilta töiden jälkeen ollut niin väsynyt etten jaksa edes lukea. Se on harvinaista, ei väsymys vaan ettei jaksa lukea. Eilenkin painelin suoraan pehkuihin kun tulin kotiin ja torkuin koko illan. Tänään tulin töistä vasta seitsemän jälkeen, 7½ tuntia olikin liian pitkä työpäivä minulle. Sen jälkeen ei jaksa kiinnostaa edes hyvä seksikirja.

Lauantaina messujen jälkeen ajelin illalla Lahteen naisporukan tapaamiseen, joka oli sunnuntaina. Tapaaminen oli antoisa, mutta huomasin että edestakainen ajomatka ja tiivis päivä väsyttivät taas liikaa: mieluisakin tekeminen vaatii kuitenkin voimia. Tällä viikolla on aika pitkät työpäivät mutta perjantai vapaa. Ja viikonlopuksi ei onneksi mitään suunnitelmia. Olla öllötän.

http://2.bp.blogspot.com/_iGMrmqdfr_E/SXXlnJdGWoI/AAAAAAAADYk/V87B5js0SB8/S220/lukeva+nainen2.jpg

Paitsi perjantaina menen Katriinan kanssa elokuviin. Leffa on aiheeseen sopien "Lukija", jossa on kaksi suosikkiani Kate Winslet ja Ralph Fiennes.