Vaihteeksi tyyntä.

Eilen oltiin ystäväperheen pojan lakkiaisissa. Ihanat tarjonnaiset ja iloista väkeä. Lähdettiin harvinaisen ajoissa kotiin, usein siinä talossa tulee viihdyttyä aamupuolelle asti.

Tänään viirattiin oman kuopuksen 15-vuotissynttäreitä. Perinteisesti päivänsankari herätettiin kynttiläaamiaisella ja laululla, pakettejakin oli. Paras kaveri ja toiset isovanhemmat tulivat iltapäivällä kakkukahville (tuli hyvä kakku: täytteenä vihreää karviaishilloa, kinuskikastiketta, banaania ja kermavaahtoa, koristeltu marmeladipalloilla ja tummasuklaalastuilla) ja oli viihtyisää.
Tuli ihan joulutunnelma kun laitoin kaikkiin kynttilöihin tulet, amarylliksen pöytään ja uuden joululevyn soimaan. Ja annoin vielä appivanhemmille joululahjakassinkin samantien, kun vietämme joulun muualla tänä vuonna.

Aina yhtä ihana näin joulun alla kuunnella vanhoja kauniita joululauluja, joista ylitse muiden on tietenkin "Oi jouluyö", jota olen ylistänyt täällä aikaisemminkin. Se menee suoraan sydämeen ja koskettaa joka kerta. Toinen suosikki on "Taas kaikki kauniit muistot". Molemmat olen oppinut vasta aikuisena, ensinmainittu kolahti vasta viime jouluna, kun ystäväperheen mies ja tytär kävivät laulamassa sen meille joulun alla.
Ihana lahja!
Ihastuin kappaleeseen niin että kuuntelin sitä läpi kesänkin. Karita Mattilan versiona - kauniisti laulettu ja upea ääni, mutta tähän kappaleeseen sopisi hieman vähemmän loistokas laulutyyli niin että sisältö tulisi enemmän esille kuin komea lauluääni.