No niin.

Sain Vickiltä S-kirjaimen, josta kymmenen minua puhuttelevaa sanaa siinä järjestyksessä kuin halusivat tulla.


SIELU

Oma sielu oli hukassa piiiiitkän aikaa, ehkä lapsuusvuosista asti, kunnes ilmaantui tänä syksynä takaisin. Toisin sanoen sain siihen taas kosketuksen. Sen arvoa ei voi mitata millään mittarilla.

Sielu on eri asia kuin mieli tai korkeampikaan tietoisuus, mutta mikä tai mitä sielu on, en osaa kertoa. Sen eli meidän kaikkien varsinainen koti on jossain paljon isommassa kokonaisuudessa ja ehkä useammassa ulottuvuudessa kuin nämä kotoiset neljä aika-avaruus –ulottuvuutta.

 

SYDÄN

Kuopus sanoi tänään, että sydän on suomenkielen kaunein sana symbolisen merkityksensä takia. ”Joitakin asioita ei näe silmillä. Vain sydämellä näkee hyvin”, hän siteerasi Pikku Prinssiä.

Omaan sydämeenkin on parempi yhteys nyt vanhemmiten -ja enemmän rohkeutta seurata sitä.

Mistä sen tietää vaikka oppisin joskus romanttiseksikin, sitä en ole ollut koskaan.

 

SISKOT

Vuosi vuodelta tärkeämmät. Ovat koko ajan mielessä olemassa, vaikka joka päivä ei soitellakaan. Blogi on tuonut ihan uudenlaisen yhteyden. Joskus vielä haluan tavata myös blogisiskon Vickin, jolta sain kirjaimen.

 

SUMERI

Sumerilaiset olivat ensimmäisiä, jotka asuivat kaupunkivaltioissa ja tulivat keksineeksi kirjoituksen. Siitä heille ikuinen kiitollisuuteni. Nuolenpääkirjoitus on myös kaunista, olen painanut sitä kankaalle. Kun olen vuosia käyttänyt lukemiseen ja ajattelemiseen, opettelen nyt olemaan ajattelematta. Varsinkin kielellisesti. Suosittelen!

 

SINILILJAT

Idän sinililjojen kukinta keväällä on itsensä elämän riemuvoitto, en tiedä paljon mitään ihanampaa. Tuo lämmin eteläseinustan kukkapenkki tursuaa huhtikuussa tuhansittain sinililjoja ja muutamaa muutakin sorttia. Odotan jo sitä.

 

SUO

Soissa on jotain salaperäistä, vähän vaarallista, vanhaa ja alkuperäistä. Suon tuoksu on ihana, makea ja mausteinen. Suon värit hehkuvat ihmeellisesti. Ja parasta kaikista: hillat!

 

SAVUSTETUT MUIKUT

Vasta verkosta nostetut muikut tuoreeltaan savustettuna ovat herkkua. Loput etikkaliemeen ja seuraavana päivänä herkku on vielä parempaa. Tätä namia on harvoin tarjolla. Asiaan kuuluisi tietysti, että olisi mökki ja järvi, josta kalastaa. Savumuikut symbolisoivat koko mökkielämää, jota kaipaan ihan hirveästi.

 

SANTA

Hiekkaranta kuuluu tietysti asiaan. Lempimaastonikin on hiekkakangas.

 

SUVI

Olen viimeisen päälle kesäihminen. Rakastan lämpöä ja valoa ja sammun talveksi.

 

SIENET

Syksyn paras lohtu on sienestäminen. Tykkään laukata ympäri metsiä etsimässä uusia sieniapajia ja käydä korjaamassa satoa vanhoista tutuista metsistä. Voiko mikään ilahduttaa enempää kuin hyvän kantarellipaikan löytäminen?


10 tuli äkkiä täyteen. ensimmäiselle uskalikolle tarjoan ärrän. RRRRRRRRRR.