Raksahomma jatkui ja aurinko paistoi. Kylymä vaan rupes pystymään (niinkuin meillä Oulusa sanottiin), kun eristenauhan niittaamisessa ei hirveästi tullut liikuntaa.

Nyt on kaksitoista hirttä päällekkäin, suunnilleen pään korkeudelle. Voi siis jo ikäänkuin astua sisään pukuhuoneeseen ja siitä saunaan.

***
Ulkoilmatyö on hyvä unilääke. Pyörryin välittömästi, kun pääsin sänkyyn. Luulin, että vielä aamullakin toistelisin hirsien numerointeja ja järjestystä, mutta mietiskelinkin herätessäni, miksi valo tulee läpi ikkunasta, muttei hiekasta, josta lasi tehdään. En ymmärrä sitä, vaikka luin lasin molekyylirakenteen ja periaatteessa tiedän selityksen.  Aamulla ajattelin, että kysyisin mieheltäni, mutta luulin hänen juuri nyt pystyvän ajattelemaan vain hirsirakentamista. Samalla hän tuli kuitenkin kysymään minulta, onko kasveilla ja eläimillä yhteinen alkumuoto evoluutiossa (on). Kaikkea mekin mietimme.

Onko matalapaineella korkea ilmanpaine, kun savu painuu silloin matalalle? Ja korkeapaineella matalailmanpaine, kun savu nousee silloin pystysuoraan ylöspäin? Tätä tuumin, kun ajoin appelan mökiltä kotiin ja katselin tehtaanpiippua.

Olen ehkä ikuinen nelivuotias, kyselykausi aina menossa. Paitsi, etten kysele vaan luen, rakastan tietokirjoja. Ja Diana Gabaldonia, mutta se onkin eri juttu.