Tein pari tuntia ruumiillista työtä eli lapioin ja kärräsin kottareilla hiekkaa paikasta toiseen lankkupolkua pitkin. Polvi kesti, ihme kyllä, mutta harjoituksen puutteesta selkä kipeytyi. Hävettää suorastaan, kun 78-vuotias anoppi häärää rakennustyömaalla aputyttönä riskinä ja  ketteränä eikä näytä edes väsyneeltä. Mistähän se on tehty?

Laitoin saunan lämpiämään, että minä vanhus vetreydyn ja voin mennä huomennakin hommiin. Meillä ei ole koko kesänä saunottu juuri ollenkaan, jotenkin sähkösauna ei enää houkuta, eikä meistä kukaan ole kovin saunaintoinen muutenkaan. Suihkussa käyminen on paljon kätevämpää.

Ehkäpä tuon uuden saunan myötä miehen vanhempien mökilläkin on kivempaa käydä, jostain syystä nimittäin en osaa olla siellä kuin kotonani. Omien vanhempienikaan nykyisestä mökistä en tykkää, tai lähinnä sen sijainnista säännöstellyn, melkein tuhotun Oulujoen rannalla. Surettaa joka kerta nähdä se vesijättömaa ja ruohottunut uoma, se tekee minut vihaiseksi. Minun mielestäni sellaista ei yksinkertaisesti saa tehdä! Tarvitaanko niitä vesivoimalaitoksia edes enää? Eikö ne voisi purkaa?