...ja jokin vie unen heti, kun työt alkavat. En ole kylläkään huolissani vaan arvelen tilanteen korjaantuvan, kunhan totun ajatukseen, että täytyy tehdä muutakin kuin lueskella ja juoda kylmiä juomia auringossa loikoillen.

Illalla nukkumaan mennessä mietiskelin hyviä puoliani, kun Omenakori haastoi meemiin. Totesin, että nykyisin pidän itsestäni kohtuullisesti, näen itsessäni sekä hyviä ominaisuuksia, että niitä, joissa olisi -hmm- hieman kehittämisen varaa.

Tässä 10 ominaisuutta , joista pidän itsessäni:

1. Isot tissit.
Se tuli ensimmäisenä mieleen, kun illalla aloin näitä miettiä. Muistan, kuinka laihana tytönrääpäleenä ihailin äitini muhkeita ryntäitä ja ajattelin, että olisipa minullakin joskus tuollaiset. Olen muutenkin mielelläni vartaloltani v
ähän pehmeä, ylipainoisen rajalla, koska en ole joutunut erityisemmin kärsimään paino-ongelmista. Nautin nyt naisellisista muodoistani, koska nuorena olin ennemminkin laiha.

2. Kohtalaisen sopusuhtainen vartalo.
Koen olevani ihan hyvävartaloinen, vaikka kiloja on tullut lisää. Näillä leveysastella omat lämmikkeet ja ravintovarastot ovat hengissä säilymisen tae, sanoo sukupolvien yli ulottuva  geenimuisti ja taputtaa tyytyväisenä mahakumpua.

3. Vastaanottavainen yleisasenne.
Olen pääsääntöisesti avoin uusille asioille, ihmisille ja kokemuksille.

4. Opinhalu.
Olen kyltymättömän kiinnostunut monista asioista: fysiikasta, tähtitieteestä,  historiasta, taiteista, vaikka mistä. Kun kiinnostun jostakin, saatan perehtyä siihen hyvinkin tarkkaan ja kantaa kirjastosta sylikaupalla kirjoja aiheesta ja miettiä kuukausia, miten voi ymmärtää massan vaikutuksen aikaan tai ihmiskunnan suhteettoman nopean kehityksen. Tai miten yksilö kehittyy sellaiseksi kuin kehittyy ja miten siihen voi vaikuttaa.

5. Kanssaihmisten arvostaminen.
Arvostan ihmisiä asemasta tai ominaisuuksista riippumatta ja se on minulle luontaista.

6. Moniulotteinen ajattelu.
Hahmotan visuaalisesti ja avaruudellisesti hyvin. Se tekee mahdolliseksi hahmottaa asioita moniulotteisemmin kuin esimerkiksi tavallisen ajallisen syy-seuraus -suhteen kautta, joka on mm. tieteellisen tutkimuksen syöpä. Tämä on yksi luovuuden lähde.

7. Epäsovinnaisuus.
Ominaisuus, josta itsessäni tykkään eniten. En ole enää yhtä huomionhakuinen kuin nuorena, mutta edelleen olen kykeneväinen ylittämään tavanomaisen ajattelun ja toiminnan rajoja - monesti seurauksista piittaamatta. En juurikaan välitä siitä, mitä ihmiset saattavat sanoa, koska arvelen jokaisen olevan perimmältään kiinnostunut vain itsestään. Sitä paitsi onhan jokaisella oikeus ajatella tai puhua mitä lystää, minustakin. Mitä väliä sillä on?

8. Kauneudentaju.
Onnen lähde. Ensimmäisiä lapsuudenmuistojani on se, kun pihalla katson lilanpunaista akileijan kukkaa ja ihmettelen sen monimutkaisuutta ja kauneutta, ja sitä miten auringonvalo kuultaa kukan läpi. Ja tien toisella puolella sama kokemus kissankellon kanssa. Miten voi olla jotain niin kaunista ja täydellistä.

9. Yhteys luontoon.
Tämä ei ehkä ole ominaisuus, mutta yksi onnen lähde - kyky nauttia luonnossa liikkumisesta, kunnioitus ja  vanhakantaisen taikauskoinen suhtautuminen metsään: kun olen siellä ihmisiksi niin metsä kohtelee myös minua hyvin. Se toimii.

10. Halu kehittyä.
Hiljaa hyvä tulee, suunta on tärkein!

Edit: Voi voi, monta hyvää ominaisuutta jäi vielä listasta pois! Olen huumorintajuinen, enimmäkseen ystävällinen, suvaitsevainen, kaikin puolin tosi kiva...meneekö kaupaksi?