http://www.europe.org.uk/files/316_finland.jpghttp://www.europe.org.uk/files/316_finland.jpghttp://www.europe.org.uk/files/316_finland.jpg

Kiva päivä. Aamusta oli jo heti toimelias olo, vaikka heräsin puhelimen soittoon kesken unien - kello oli yli kymmenen.

Yöllä olin nähnyt painajaista, että mies aikoi hukuttaa minut kanavaan. Mies oli pahoillaan unestani ja sanoi, ettei ole aikomuksensa. Oulun Merikosken alakanava näkyy painajaisissani edelleen - maailman pelottavin paikka. Ainakin tuiralaiselle pikkutytölle.

Huomisen laskiaistiistain kunniaksi leivoin sitten pullaa - liidulla risti seinään! Ne onnistuivat superpriimahyvin - isoja, sileitä, pehmeitä - juuri sellaisia kuin laskiaispullien pitää olla. Maistiaisiksi kokeilin ensin yhden ihan siltään, toisen mantelimassalla ja kermavaahdolla, kolmannen mansikkahillolla ja kermavaahdolla...hyvää, sanoi mustapartainen äiti, pullaa.

http://www.europe.org.uk/files/316_finland.jpghttp://www.europe.org.uk/files/316_finland.jpghttp://www.europe.org.uk/files/316_finland.jpg

Tavanomaisten arkirutiinien lisäksi olen saanut kirjoitettua yhden luennon aiheesta persoonallisuuden kehittyminen (eli miten ihmisestä tulee sellainen, mikä hän on nyt), katsottua DVD:lta keskimmäisen kanssa Led Zeppelinin parhaita konserttitaltiointeja 70-luvulta,  - ja siihenpä se päivä onkin mennyt.

http://www.europe.org.uk/files/316_finland.jpghttp://www.europe.org.uk/files/316_finland.jpghttp://www.europe.org.uk/files/316_finland.jpg

Mietin eilen illalla Katriinan innoittamana lempielokuviani.

 

Ainakin Blade Runner (Ridley Scott), joka on ihan ykkösten joukossa.

Taru sormusten herrasta (Peter Jackson) - ihan totta, älkää naurako!

Gilbert Grape (Lasse Hallström) - Depp syötävimmillään, saisko ees vähän nuolasta...

Breaking the waves (Lars von Trier) -vaikken enää ikinä halua nähdä sitä, se on niin raastava.

Marx-veljesten elokuvat  http://www.telvis.fi/images/filmiopas/titles/50/50487.jpg

Marilyn -elokuvat - Piukat paikat ja Let´s make love varsinkin.

Fanny ja Alexander (Ingmar Bergman) -oikeastaan muistelen sitä kolmiosaista sarjaa.

Valmont (Milos Forman) - Colin Firth on ihana!

Piano (Jane Campion) - se musiikki!

Englantilainen potilas (Anthony Minghella) - takuuvarmat kyyneleet. Saman tekijän Päämääränä Cold Mountain on myös yksi suosikki.

Ja varmaan monta muuta. Monet klassikot: Fellinin Amarcord, La Strada, Casablanca (Curtiz), Reedin Kolmas mies, Hitchcockin Vertigo... tulisi pitkä lista, jos oikein paneutuisi asiaan. Godardit olivat aikoinaan suosikkeja, mm. Nainen on aina nainen. Truffautin Jules ja Jim. Jeanne Moreau on unohtumaton.

Lisäyksiä: Forrest Gump (Robert Zemekis) ja  Rakastunut Shakespeare (John Madden). Matrix (Wachowskin veljekset)(never heard!).
Percy Adlonin Bagdad Cafe! Parhaita alkumusiikkeja ikinä.
Sergio Leonen Hyvät, pahat ja rumat. Rakastan vilpittömästi Clint Eastwoodia ja haluaisin edelleenkin mennä naimisiin sen kanssa.