NYT ON JOULUKUU!!!



2108474.jpg


Meillä jo ensimmäinen tonttu hiippaili heti katselemaan talon touhuja.

Näin se mietti: "Hmmm. Ainakin kilpikonnien terraarion takana on aika paljon pölyä. Vois käyttää tuota imuria muuhunkin kuin lasinkaivertamisen apuvälineenä. Taidanpa ottaa pikku luutani ja luutia tuon kilppareitten asumuksen ympäristöt ensi yönä. Olihan se emäntä sentään aika kiltti kun päästi Lyhdyn jaloittelemaan ja antoi sille pinaattia. Ja pesi niiden pyyhkeetkin tänään." " Ja on näemmä ostanut amarylliksenkin!"

Pinaatti oli muuten ihanaa. Kerrankin oli oikein hyvää pinaattia iso pussi, ryöpättynä ja voisulalla viimeisteltynä se on herkkua. Uunijuurekset ja possunfilettä valkosipuliöljyssä paistettuna oli muuna sapuskana. Hyvää, sanoi mustapartainen mies, ruokaa.

Vapaapäivät ovat ihania. Sain loppuun sen Koppin kirjan "Jos näet matkallasi Buddhan, tapa hänet". Erinomainen kirja. Vuodelta 1972, mutta ilmeisesti vasta 2004
suomennettu. Nimi siis tarkoittaa sitä, että ketään gurua seuraamalla ei löydä totuutta vaan ainoastaan itsestään. Kirjoittaja rinnastaa psykoterapian pyhiinvaellukseen, itsensä ja oman totuuden etsimistä molemmat.

Seuraavaksi täytyykin lukea läksyjä, koska terapiaseminaari lähestyy. Parhaimmaksi paikaksi tilata muita kuin suomalaisia kirjoja osoittautui Amazon UK, ainakin suppean vertailun perusteella siellä oli halvinta. Ja nopein toimitus. Levyosastoa välttelen suhteellisen ja absoluuttisen rahapulan takia. Koska meillä ei sallita nettipiratismia ja Amazonin valikoima on jokseenkin täydellinen, sieltä löytyy helposti vastuttamattomia houkutuksia. Muutaman levyherkun vuodessa olen kuitenkin sallinut itselleni.