Vapaapäivä!

Oli ihanan aurinkoinen ja raikas tuulipäivä, joten kävelin rantaan. Riemastuin, kun välillä jo jääriitteen ottanut vedenpinta olikin sula ja tuuli pärskäytteli oikein komeita vaahtopäitä.

2101921.jpg

Oli ihan kuin olisi isommankin veden rannalla ollut. Vaikka onhan tämäkin järvi kymmenen kilometrin mittainen, ei ihan lätäkkö. Nautin oikeasti aina sulasta vedestä ja inhoan jäätä. Tunsin voitonriemua, kun kerran jo jäätynyt vesi olikin taas vapaa. Henkilökohtainen lahja minulle!

2101919.jpg

Vesi on kuin elävää lasia.

2101920.jpg
Lisää kuva galleriasta

Olin aikonut kävellä oikein pitkän lenkin mutta se supistuikin rantapolkujen kiertelyksi kun se oli mukavampaa.


Tälle oli käynyt vähän köpelösti.

2101917.jpg

Ehkä joku oli keksinyt hyvän konstin tyhjentää vene: otetaan tappi pois!

***
Nukuin viime yönä 10½ tuntia sikeää ja syvää unta. En herännyt edes siihen kun lapset lähtivät kouluun. Parin päivän takainen tunnemylläkkä ja sen jälkeinen huonosti nukuttu yö sekä Helsingin reissu vaativat veronsa.  Ihana kun sai nukkua ja nyt vielä völläillä koko päivän vapaalla.

Helsingissä suunniteltiin koulutusta masennuksesta ja seksuaalisuudesta, olen lupautunut sellaisia luentoja pitämään. Suostuin koska aihe on elävä ja kiinnostava ja siitä voi tehdä ihan kivan luennon. Vähän vaihtelua perustyöhön. En ole vuosiin enää yleensä lupautunut mihinkään kouluttamaan, koska niissä on yleensä hirveän iso työ ja maksetaan huonosti tai ei ollenkaan. Tässä on päinvastoin: työ on suurimmaksi osaksi tehty ja korvaus on ihan hyvä.

Viikonloppukin on vapaa. Mies lähti Etelä-Suomeen studioon ja kuopus leirille, jäätiin keskimmäisen kanssa kotimiehiksi. Ostin itselleni ruhtinaallisesti yhden siiderin, jotta voin panna elämän resuksi. Tai jos joisin lasillisen tänään, toisen huomenna ja loput sunnuntaina niin tulisi kolmen päivän putki!