Yleinen ja yhtäläinen anteeksipyyntöni kaikille, jotka ovat käyneet tsekkailemassa, onko päivitystä. Nyt kesän aikana ei ole yhtään huvittanut olla blogissa, vaikka kotona olen enimmäkseen ollutkin. Mietin jo, pitäisikö lopettaa kokonaan, mutta olkoon vielä harkinnassa.

Flunssakin alkaa jo parantua. Jälkitauteineen on mennyt toista viikkoa harakoille sairastaessa.

Torstaina lähdettiin kuitenkin nuorimmaisen ja hänen kaverinsa kanssa Särkänniemeen. Oli kiva päivä, vaikka tällä kertaa en käynytkään tornadossa huristelemassa.

1764844.jpg

Sen sijaan kävin kaupungilla lasikaupassa viemässä uusimmat lasityöt sulatettavaksi. Kotikaupungin lasikauppa lopetti toimintansa ja siirsi sen Tampereen emoliikkeeseen, mikä on tosi keljua. Nyt on pitkä matka sekä hakea uusia laseja että toimittaa työt sulatukseen. Jos olisin rikas, hankkisin oman uunin, mutta valitettavasti äkkirikastumista ei ole odotettavissa.

Uudet värilasit houkuttelevat tuossa pöydällä. Ihanaa mustikansinistä opaalilasia, leijonankeltaista savulasia, tumman turkooseja, ruosteenpunaista, kanelia. Sommitelmat kulkevat mielessä ja muuttuvat, odottavat loksahtamista juuri siihen oikeaan. Sinikeltaisen teen itselleni, se sopii meidän väreihin. Ruosteenpunaista on tilattu kummitädilleni lahjaksi.

***
Käväisinpä äsken metsässä ja totesin herkkutattikauden alkaneeksi. Viisi pientä ja keskisuurta erinomaista tattiyksilöä, ihanaa. Ensimmäiset tälle kesälle. Kantarellipaikkoja en ole käynyt katsomassa. Metsämansikat olivat ainakin tienpientareella kypsät, niitä voisi käydä nyt illansuussa vielä metsästämässä.

1764850.jpg
Tsau.