1733745.jpg

Tervehdys kultapupuset, ja anteeksi pitkä tauko. Ensin meni aikaa rippijuhlien laitossa, sitten niistä toipumisessa. Isä ja äiti ovat olleet meillä useamman päivän näiden juhlien takia ja se on tosi mukavaa, aika harvinaista että he malttavat viipyä kahta päivää pitempään. Ei ole tullut istuttua koneella kun on vieraita, sitä paitsi tietsikka on samassa huoneessa, jossa he yöpyvät.

Juhlat menivät hyvin. Porukkaa oli kolmisenkymmentä oma perhe mukaanluettuna. Tarjonnaiset onnistuivat mielestäni hyvin: suolaisena palana oli kinkku- ja kasvispiirakkaa yhteensä neljä pellillistä ja lautasellinen vatruskan kuoriin tehtyjä lohirullia, jotka saivat paljon kiitosta. Se oli sattumakeksintö, kun käly toi Ilomantsista ihania kotitekoisia kuoria ja äiti ja isä hyvää lohta Oulusta. Kahden ison hyytelöidyn mansikkakakun lisäksi oli Kuningas Kustaan leipiä, joka on parasta pullaa mitä tiedän, anopin bravuuri, sekä herrasväen leipiä ja lusikkaleipiä jotka taas ovat kälyn bravuuri. Ja banaani-pähkinäkakku, jonka tein varalta lisäksi.

Miehen sisko tuli pari päivää aikaisemmin kaveriksi siivoamaan ja se oli kyllä ihanaa, meillä kun tuota siivoamista piisaa. Saatiin kuitenkin tärkeimmät tehdyksi. Itse juhlissa oli mukavaa kun nuoriso innostui soittamaan ja laulamaan, sitä oli kiva kuulla.  Juhlakalu eli kuopus soitti djembeä, keskimmäinen bassoa, pianossa oli välillä mies (jota ei kylläkään lueta nuorisoon kuuluvaksi), välillä kaverin tytär ja välillä esikoinen. Ja äänessä oltiin välillä kaikki, yhden laulun kauniisti lauloi toisen kaverin tytär. Jonka isä soitti kitaraa.

1733749.jpg

Nyt kirjoittaminen jää taas kesken, mutta enpä hävitä sitä tällä kertaa niinkuin muutaman edellisen kesken jääneen sepustuksen. Jatkan kun ehdin. Salut.