1463230.jpg

Oli antoisaa käydä viikonloppuna sukutapaamisessa. Meitä oli koolla 27 henkeä äidin sisaruksia, heidän puolisoitaan, lapsiaan, lasten lapsia ja puolisoita.
Aika iso porukka, eikä ollut edes kenenkään syntymäpäivä. Joku oli vain hoksannut, että voisihan sitä tavata muutenkin. Oli lämminhenkinen tapaaminen, vähemmän meluisa kuin joskus aikaisemmin.
Osa tuli Ruotsista, osa etelämpää Suomesta, suurin osa asuu edelleen tai jälleen Oulussa.

Erityisen kivaa oli tavata serkkuja ja niitten puolisoita. Jotenkin nyt iän myötä kontakti on erilainen, aidompi. Suojautumisen ja esittämisen tarve on vähäisempi varmaan kaikilla, ainakin itselläni. Puhuttavaa riitti, mutta tuntui ihan hyvältä olla myös hiljaa.

Kotiin tultua huomasin, että myös voimille käyvää porukassa oleminen on vaikka kivaa olisikin. Parikin päivää olin ihan väsyksissä. Vaan siitähän selviää levähtämällä. Uudelleen solmitut ja lähentyneet suhteet tuntuvat niin hyvältä asialta että kannattaa vähän väsyäkin.

1616664.jpg

Kuvat eivät liity aiheeseen. Ylin on Andalusiasta ja alin henkilökohtainen pikku andalusiani takapihalla, 25 cm kokoinen pikku sitrus. Tuolla se nyt sateessa värjöttelee, on satanut ihan lotonaan koko päivän. Keskimmäisellä alkoi tänään työ rippileirin isosena, toivottavasti niille osuu vähän mukavampiakin säitä.

Riparista tuli mieleen, että illalla löysin youtubesta Delta Rhythm Boysin biisin, jota aika tiheään on soitettu groovella enkä tuntenut sitä ennestään. Omistettakoon se kaikille anatomian opiskelijoille vaikkei tämän perusteella kannata tenttiin vastata. Luulisin sen perustuvan Hesekielin kirjaan, koska mainitaan vanhaksi gospeliksi ja alussa "Ezekiel cried dem dry bones".