Eilinen meni mukavasti pihatöiden ja muiden pikkupuuhien parissa. Istutin jaloleinikkien mukulat ruukkuun, mutta gladiolukset jäivät vielä odottamaan multaa, loppui kesken. Jaloleinikit pääsivätkin hienosti kalliiseen huonekasvimultaan. Komposti oli vielä niin roudassa etten saanut siitä mitään irti. Meillä ei ole mikään oikeaoppinen komposti vaan lautakehikko. jonka sisälle aina kasataan satunnaista leikkuujätettä, lehtiä ym.

Ihmettelin eilen jälleen kerran, miten nopeasti keväällä muutos tapahtuu. Maanantaina kaikki oli ihan valkoisen nietoksen peitossa, tiistaina lumi suli pois ja keskiviikkona kukat kukkivat.

1478394.jpg

Tämä kuva on eiliseltä. Meillä on yksi eteläseinustalla oleva kukkapenkki, joka sulostuttaa joka kevät aikaisella kukinnalla. Minulle pohjoisen kasvatille se on oikea ihme ja aarre.

Siirrettiin nurmikolta pois leikatun marja-aronian rungot ja risut, alta paljastui kukkiva lumikello. Tarkastin ja putsasin sitten kukkapenkkejä: hiekkalaatikossa on tulppaanien nokat jo hyvällä alulla, kevätpikkusydän nousee joka penkissä, tarha-alpi ja rohtosuopayrtti tunkevat punaisia ja elinvoimaisia taimia: ne ovat superleviäjiä.
Onkohan raparperi jo noussut, sehän on aina ihan ensimmäisiä. Talon takaa en vielä ehtinyt tilannetta tarkistaakaan.
Miten se aina tekeekin yhtä hyvää tämä kevään tulo ja elämän merkit!

***
Käsityökoulussa tiistaina aloin tekemään kuvaa yhdestä matkan muistosta eli Alhambrasta. En ole vielä huovuttanut sitä, mutta laitan kuvan keskeneräisestä työstä.

1478389.jpg

Huovasta on jännä kokeilla tehdä kuvaa.