Laitan pihan pikku lumikellosta viimekeväisen kuvan, nyt siinä on kolme kukkaa.

1480046.jpg

Ja vielä idän sinililja, joka toisinaan puutarhasivuillakin sekoitetaan kevättähteen. Nämäkin ovat viime keväiset kuvat, sinililjat eivät vielä meillä kuki.


1480161.jpg

1480159.jpg

Ja kevättähti oli siis tämä seuraava.

1478394.jpg

Kahdeksan vuotta on tässä asuttu ja nyt viime kesänä siis vasta tajusin, että ne tosiaan ovat eri kasvi niinkuin olin epäillyt.

Se kukista ja mehiläisistä, tänään en olekaan pihatöihin kerennyt vaikka aamulla aioin. Huomasin lehdestä hyvännäköisiä lenkkareita ja muita kenkiä urheilukaupan ilmoituksessa ja sain kaksi nuorukaista mukaani kenkäostoksille: jalat kasvavat, kengät eivät. Toisella tosin isompi haitta oli se, että kantapäiden muovikovikkeet olivat taipuneet hankaamaan jalkaa, koska on liian vaivalloista avata ja laittaa kengännauhoja kiinni. Tässä asiassa koko kasvava sukupolvi taitaa olla samanlainen.
Oikein hyvät kengät löytyivät kummallekin, mutta eri kaupasta ja kalliimmalla. Hyvät kengät ovat kuitenkin välttämättömät eikä 80 € ja 50 € taida olla edes kovin paljon kengistä.

Muistan vieläkin, kun viime tai toissa kesänä ostin ensimmäiset vaimennetut juoksulenkkarit itselleni (elämäni toiset lenkkarit), tuntui kuin jalka olisi päässyt taivaaseen. Innostuin niin, että ostin juoksukengät koko perheelle.

Keskimmäiselle löytyi vielä Micmacin takkikin 50 €.

***
Innostuin matkalla taas hyvästä ruoasta. On ollut taas paljon mukavampi kokata, kun on kipinää. Minusta tuntuu, että olen vuosikausia kiertänyt kaupassa aina saman reitin, ostanut samat aineet, tehnyt samat ruoat ja ollut helevetin kyllästynyt niihin kaikkiin.

Tänään laitoin yhden lempiruoistani nimeltään "Vatsan universaalinen aisti" eli kanaa luumuissa ja oliiveissa Pirkko Arstilan ensimmäisestä keittokirjasta, jonka olen saanut Omenakorilta joskus jurakaudella ja keittänyt melkein puhki.
Maistui ihanalta tumman riisin ja hyvän salaatin kanssa. Kanan marinadissa oliiviöljy, viinietikka, luumut, oliivit, kapris, oregano, valkosipuli, korianteri, fariinisokeri ja valkoviini tekevät ainakin minusta aivan hurmaavan yhdistelmän, jossa esimerkiksi oreganoa ei maista erillisenä ollenkaan vaikka sitä laitetaan kolme ruokalusikallista.

Jos jatkan tätä rataa, keitän meidät perikatoon tuota pikaa.