On siinäkin aihe kirjoittaa, pilkkusäännöt. Varsinainen pilikunnu**ija. Mutta kun se sattui olemaan eilisen illan teema, ja muutenkin lähellä sydäntäni.

Tänään on taas toiset teemat. Näin Suur-Jyväskylän lehdessä Laukaantien kirpparilta kuvan, jossa oli erittäin kauniit jugend-tyyliset tuolit ja muutakin sykähdyttävää. Siis sinne!
Olen vuosikausia etsinyt vanhanaikaista jalkalamppua, edes valaisinliikkeistä ei ole löytynyt mieleistä. Ehkä kirppareilta? Antiikkikauppoihin en viitsi edes mennä, koska pelkkä liikkeen nimittäminen antiikkikaupaksi lisää nollan tai pari joka hinnan perään.
Haikailen Oulun entistä romukauppataivasta, vielä 70-luvulla siellä oli romukauppa eli osto- ja myyntiliike joka kadunkulmassa.
Voi itku ja hammastenkiristys, kun silloin nuorena tyttönä ei olllut rahaa ostaa eikä paikkaa mihin laittaa. Jotain sentään sain haalittua kuten rautasängyt, joihin rakastuin, joitakin pöytiä ja tuoleja ja pikkuromuja.
Silloiset romukaupat olivat kaukana tämän päivän kauniisti laitetuista vanhain tavarain kaupoista: pölyn ja lian keskellä oli sikin sokin kaikki, mitä ihmisten vinteistä ja varastoista oli haalittu. Vääntyneistä ja ruosteisista nauloista kauniisiin ja arvokkaisiin huonekaluihin, irtonaiset pyöränvanteet ja taideteokset sulassa sovussa.

Nyt kirppikselle, raportoin sitten, löysinkö mitään.
***

Illalla:
Löysinhän minä. Siellä oli aika mukavannäköisiä jugendvaikutteisia huonekaluja ja aika halvallakin, en vielä kuitenkaan ostanut mitään niistä. Täytyy kypsytellä (= ei ole rahaa).
Sen sijaan ostin ihanat kahvikupit! Joita en yhtään olisi tarvinnut, koska minulla on erinomaiset varastot varsinkin tällaisia liian pieniä kahvikuppeja. Vaan näistä en päässyt ohi!

1374949.jpg

Tuossa reunassa on kultainen kohokuvio, laakeriseppele. Pakkohan tämmöiset on tuoda kotiin pois pahasta maailmasta. Ihanaa ohutta, läpikuultavaa posliinia.

1374958.jpg

Näitä on kolmetoista paria, hinta 18 € kaikki yhteensä. Piti ihan käydä kysymässä, onko se yhden kuppiparin vai kaikkien hinta.
Kotiin tultuani etsin netistä valmistajan Tirschenreuthin ja huomasin, että ainakin Usassa noista maksetaan huutokaupassa aika paljon. Mutta en aikonut lyödä rahoiksi vaan iloita kahvinautinnosta, joka on ehdottomasti paras valkoisesta, ohuesta ja laakeasta kupista. Mieluiten kultareunaisesta.