Viikon työt on tehty! Neljän päivän vapaa tulee oikein sopivaan saumaan.
Alkuviikko on taas mennyt aika tiiviisti, en ole edes koneelle ehtinyt.
Eilen käsityökoulussa jatkoin hopeisen rannekorun tekemistä, siitä näyttää tulevan aika hyvä. Melkein kuin kaupasta ostettu! Ehdin tehdä tällä hopeajaksolla vielä muutakin, ehkä korvikset samaa sarjaa.
Eilen vasta muistin, että siellä Oulun museossahan näin myös samalla tekniikalla tehdyn kaulakorun, siis kahdesta paksusta hopealangasta kierretyn punoksen, tuhat vuotta vanhan.

Rautakautinen aarrelöytö Kuusamon Lämsasta  Kuva: Museovirasto

Korunteossakin on paljon useampia vaiheita kuin olisin luullut, väännetään ja kuumennetaan, keitellään sitruunahapossa, valssataan ja hiotaan. Ja paljon muuta. Eilen opettelin ensimmäistä kertaa juottamaan hopeaa.

Nyt kun on vapaata, voisin tehdä taas lasitöitäkin välillä. Täällä olisi huhtikuun ekana viikonloppuna käsityömessut, jossa voisin muuten vaikka myydä tekeleitäni, mutta satun juuri silloin vaikuttamaan Malagan suunnassa. Mistä en ole lainkaan pahoillani. Älkää tekään olko.
Löysin hauskan videon Malaguena Salerosasta, joka The Tubesien versiona on yksi suosikkibiiseistäni. Tämä nimenomainen laulu on meksikolainen, vaikka nimi malaguena viittaakin Malagan laulu- ja flamencoperinteeseen. Tässä vanhassa filminpätkässä on mahtavan musikaalinen hevonen askelluksesta päätellen.

edit.6.3. Siis nuo ylläolevan kuvan korut ovat ne museossa olevat, eivät omatekemät!