Noeijoo heitti ilmaan hyvän kysymyksen: jos ihme tapahtuisi ja elämä olisi juuri sellaista kuin haluaisit, millaista se olisi? Poistan vielä -isi -päätteen.

Hmmm.
Asun suuren ja puhtaan, säännöstelemättömän järven rannalla, jossa on hiekkapohjainen ranta, etelään tai länteen aukeava. Rannassa soutuvene. Ympäristössä on vanhoja kuusimetsiä, joissa kasvaa herkkutatteja ja suppilovahveroita. Hieman kauempana hillasuo.
Lasten asiat lutviutuvat hiljalleen heidän toivomaansa suuntaan. Niinkuin on tapahtunutkin.
Miehen kanssa löydämme yhä lähemmäs toisiamme. Jostakin siunautuu rahaa (tämä on se varsinainen ihme), ja miehenikin kiinnostuu yllättäin matkustamisesta. Kierrämme Eurooppaa, koluamme museoita, käymme konserteissa, nautimme toisistamme.
Kotona meillä käy siivooja tai kotiapulainen.
Lasitöilleni ilmaantuu kysyntää niin, että voin heittäytyä tekemään pelkästään lasia ja jättää kokonaan varsinaisen ammattini. Suunnittelen ja toteutan myös tekstiilitöitä.

Ilmastonmuutos aiheuttaa säännölliset sadekaudet Afrikan kuivuudesta kärsiville alueille.
Ihmiset viisastuvat ja lakkaavat tuhoamasta toisiaan ja maapalloa. Kiihkomielisimmätkin tulevat järkiinsä ja uskonsodat loppuvat.
Aseteollisuus kielletään kokonaan ja joukkotuhoaseet hävitetään. Voimavarat suunnataan terveydenhuoltoon ja kulttuuriin.
Kohentuneet elämänolot ja koulutus hillitsevät väestöräjähdystä.
Viimemainitut edellyttävät tietysti sitä, että avaruusolennot käyvät vähän opastamassa keskenkasvuista ihmiskuntaa.

Olen kauniimpi ja rohkeampi. Tämäkin taitaa edellyttää avaruusolentojen vierailua. Lähden tähyilemään taivaalle.