Eilisen liian pitkä päivä kostautui väsymyksenä vielä tänäänkin. Heitettyäni kuopuksen kouluun palasin unten maille, vaikka seitsemäntuntisen yöunen luulisi riittävän. Nukuin tunnin, sitten laitoin tunnin ajan torkun pois päältä 10 minuutin välein puolihorteessa. Lopulta lähdin töihin puolilta päivin ärsyyntyneenä moisesta riesasta. Töi, töi, mikä se on?

Laihkari on saanut takapakkia. Kahtena päivänä puntari on näyttänyt 74, tai oikeastaan ihan pikkuisen alle, jos katsoo tarkasti. Taidan hankkia digitaalivaa´an, jotta voin seurata tilannetta gramman tarkkuudella. Paljonko painan sukka jalassa, entä ilman sukkaa? Suklaa mahassa, entä ilman suklaata? Voiko paino nousta kilon yhdestä suklaapatukasta kuten Noeijoolla? eikun kolme kiloa!

Tänään olen syönyt enemmän kuin viime päivinä, mutta väsyneenä ei jaksa olla yhtä tarkkana. Yölläkin kävin syömässä mansikkaviilin ja mandariinin, kun heräsin viiden aikaan - en tosin valvonut kuin enintään tunnin. Mutta ylenpalttista herkuttelua ei ole enää ollenkaan: voin syödä yhden suklaakarkin enkä ota enempää *näyttää pyhimyksen ilmettä* -mitäs siihen sanotte? Ruoka-annokset ovat kohtuullisia -ainoa mitä voisin vetää vaikka kuinka paljon yhteen menoon ovat mandariinit. Onneksi ne on sentään terveellisiä. Älkää kertoko minulle, jos niissä onkin hirveästi kaloreita, aion syödä silti.
***

Valaisimen muotoa en ole vielä päättänyt. Yöllä valvoessa oli kiva miettiä vaihtoehtoja, ainoa ongelma on se, että melkein kaikki on mahdollista. Yleensä haluan tehdä jotain omaperäistä ja mielellään hauskaa, mutta lampun suhteen mietin sitäkin, että yksinkertainen on kaunista. Toisaalta jostakin pöllähti yöllä ajatus, että paperiin voisi jollain tekniikalla kopioida Faistoksen kiekon joka kiehtoo mieltäni. Tai pitää paperin yksivärisenä luonnonvalkoisena (se tehdään pellavamassasta) ja taivutella sitä nimenomaan paperin näköisenä. Paperi osaa olla aika herkkä materiaali kun niikseen tulee. Ensi tiistaihin asti on aikaa pyöritellä ideoita mielessä ennen tositoimiin ryhtymistä.

Eilen sain ennen joulua tekemäni tuftaustyön takaisin. Se on tällainen.

1198111.jpg

On mukava, kun kässäkoulussa pääsee suunnittelemaan ja toteuttamaan kaikenlaista ilman mitään paineita.

Laitan nyt kuvia lasilautasistani myös, ne taas eivät liity käsityökouluun mitenkään. Kävin kahden päivän kurssin, jonka jälkeen olen tehnyt näitä omin päin. Omaa uunia minulla ei ole eli sulatutan liikkeessä, mikä on kallista niinkuin itse lasikin. Yhden vadin aineet, sulatus ja taivutus maksavat noin 50 €.


576176.jpg

576174.jpg

1198100.jpg

1198067.jpg

1198104.jpg

Tässä on muutama. Olen ollut niin höntti, etten ole ottanut kuvia tekemistäni ja pois antamistani tai myymistäni vadeista. Pitäisi tietysti aina kuvata kaikki työnsä.