Meillä on mennyt Tapani lähinnä nukkuessa. Heräsin kymmeneltä, kävelin olohuoneen sohvalle jatkamaan unia, heräsin kahdeltatoista, söin aamiaisen ja menin takaisin nukkumaan. Muutkin nukkuivat puolille päivin, esikoinen heräsi vasta puoli viideltä.
Lakisääteinen talviuni olisi paikallaan näillä leveysasteilla, sen voisi määrätä jollakin alueellisella EU-direktiivillä.

Mistä tuli mieleen, että keskimmäinen kertoi äsken YK:n suorittaneen maailmanlaajuisesti kyselyn, jossa kysyttiin vastaajan rehellistä mielipidettä muun maailman ruokapulan ratkaisusta. Kyseli meni täysin poskelleen. Länsi-Euroopassa ei tiedetty mikä on pula, Itä-Euroopassa ei tiedetty, mitä on rehellinen. Kiinassa ei tiedetty, mikä on mielipide, eikä Afrikassa, mitä on ruoka. Lähi-Idässä ei tunnettu käsitettä ratkaisu. Amerikassa kukaan ei tiennyt, mitä tarkoittaa muu maailma.

***
Huomenna lähdetään taas tien päälle, pohjoiseen sukuloimaan. Tänään siellä on kuulemma satanut räntää, toivottavasti huomenna on vähän selkeämpää. Ja mieluiten sula tie, kiitos.
Ensi vuonna taas tavataan! Hauskaa loppuvuotta!

1159594.jpg