Huhhuh, oli aika rankkaa!
Menin töiden jälkeen eka kertaa sinne afrikkalaisen tanssin alkeiskurssille, johon onneksi pääsi vielä mukaan. Johan oli menoa! Kun yli vuoteen en ole käynyt missään jumpassa tai tanssissa ja viiteen viikkoon en edes kävelyllä, niin henki meinasi loppua siinä vauhdissa. Vaan se oli tosi mukavaa: senegalilainen djembensoittaja kannusti meitä rummutuksen ohessa, ja olisiko ollut hänen rouvansa, joka aluksi veti tanssia. Puolivälissä vaihtui suomalainen ohjaaja, joka jossain välissä veti myös venytykset ja jumpat ja ohjasi tanssisarjan. Liikkeet tuntuivat mukavilta, ja enimmäkseen pysyin perässä ihan hyvin: vain yksi liike oli sellainen, johon minun koordinaationi ei riittänyt. Onneksi minulla on hyvä rytmitaju, pysyn tahdissa vaikkei liikesarjat kovin puhtaita olekaan. Eikä se siellä ole tärkeää, rento meininki.

Jos tango on eroottista ja bailatino avoimen flirttailevaa ja kutsuvaa, niin afrikkalainen tanssi on ihan suoran seksuaalista. Siinä nykäistään häpykumpua eteen sellaisella alkuvoimalla, ettei selityksille jää sijaa. Ei mitään kiemurtelua eikä venkoilua tai epäselvää vihjailua vaan reidet auki rytmikkäästi lantiota eteen ja taakse, rintakehä avoimena. Huhhuh, ei kai tuota olisi kovin nuorena edes kehdannut tanssia! Onko se nyt ihan sopivaakaan, seurakuntatalolla vielä!
Tulee mieleen, kun joku vuosi sitten käytiin bailatinossa ystäväni kanssa ja harjoiteltiin siellä rintojen ravistelemista ja pyllyn pyörittämistä mahdollisimman maukkaasti tanssin tahtiin. Ystäväni katsoi minua jossain vaiheessa ja sanoi: kiltit tytöt ei tee näin.

Bailatino loppui aikanaan osaltani siihen kun aloin käydä töissä 150 km päässä eikä aika enää riittänyt harrastuksiin. Seuraavana vuonna ohjaajaksi vaihtui tylsä tyyppi, joka halusi enemmän esitellä omaa taitoaan ja paremmuuttaan meihin harrastajiin verrattuna, se karkoittaa aika tehokkaasti keski-ikäiset lyllertäjät joukosta. Lähikoulullakin alkoi viime vuonna bailatino, mutta vetäjä oli vähän huono. Tuota afrikkalaista aion jatkaa.

Sitä vain ihmettelen, miksi minulle ei tule minkään minkään rääkin, treenin, lenkin tai tanssin jälkeen sitä endorfiinihumalaa, jota kaikki muut ylistävät? Epistä.