Ruoka tekee ihmeitä. Tulin töistä ja olin ihan poikki, katki ja lopen uupunut. Sitten söin ja simsalabim! olen ihan oma itseni taas.
Töissä sen sijaan olin ihan ku öö aapisen laijasa niinkuin mumma sanoi. Oli vielä sen verran lentsuinen olokin, että mieluiten olisin pysynyt pehkuissa ja aloittanut vaikka uutta kirjaa: ostin kesällä Oulusta Virpi Hämeen-Anttilan Perijät, jota en ole vielä lukenut. Gabaldonin uuden sain loppuun - siinä oli ihanat 1411 sivua!  Ostin sen itselleni heti kun se ilmestyi, vaikka olikin kovakantisena kallis hankinta. Kirjat ovat kuitenkin parasta, mihin rahojaan voi käyttää levyjen ohella. Joko kerroin, että sain eilen postissa kaksi pussattavan ihanaa levyä: Tennareitten Hyssin ja Dylanin Freewheelin´in ( ne puolestaan olivat halpoja: á 7.95 €). Voi että oli ihanaa löhötä sohvalla ja kuunnella ja aivastella niiden tahtiin.

Tietsikalle on jono. Kuopus haluaa tulla kirjoittamaan uskonnon tehtävää: kuviteltuja  kokemuksia luostarielämästä. Mistä tuli mieleen paras nuottikirjan nimi, minkä tiedän: Tuomari Nurmion "Kuviteltuja Klassikoita".
***

Kiertelin taas youtubessa, jonka mahdollisuudet olen myöhäsyntyiseen tapaani vasta hiljattain löytänyt. Tänään löytyi minulle yksi kaikkien aikojen suurista biiseistä ja kitarasooloista: Led Zeppelinin "Since I´ve been loving you". Aina nämä hitaat bluesrockit saavat minut ihan ekstaasiin. Ohitin konserttiversiot, tässä on levyversio sinänsä mitäänsanomattomalla kuvituksella, mutta musiikki onkin tärkein.
***
Toinen lisäys illankuhjeessa.  Kuuntelin vanhoja bluesukkoja tubessa, mutta sitten osuin Sex Pistolsin Anarchy in the UK:hin ja riemastuin: ajatella, että tämäkin on nyt vanha klassikko ja hyvin toimii.  Biisissä on yksi rocklyriikan parhaita rivejä: "I don´t know what I want but I know how to get it!"
***

Tunnelmasta toiseen. Leonard Cohenin versio Partisanista.