Päätä särki koko yön. Ei auttanut vaikka kävin kaksi kertaa ottamassa särkylääkettä, yleensä minulla päänsärky häviää jo purkin näkemisestä.
On mahdollista, että oloa huonontaa sama tauti kuin pojilla, ne on kaikki sairaana ja ensimmäiseksi valittivat päänsärkyä. Olen kuitenkin taipuvainen uskomaan, että suurimmaksi osaksi tämä johtuu lukemisesta, niska kun tahtoo kipeytyä noiden tiiliskiviromaanien kanssa.

***
Aamulla seitsemältä talo alkoi hyppiä kuin sähköjänis, sitä on nyt jatkunut kolme viikkoa. Juuri meidän talon vieressä on tehty tien perusparannus, jonka syytä en tiedä, kun minusta se ei ollut mitenkään erityisen huonossa kunnossa. Tämmöinen pieni ja vähäliikenteinen kadunpätkä. Ainoa syy, jonka voin keksiä, on se, että viereiseen taloon muutti vuosi sitten kunnan virkamies, joka ilmeisesti vastaa juuri vesi- ja katuasioista, en tiedä tarkasti. Sen jälkeen tuli ensin katuvalot, tien reuna parannettiin, kävelytie rakennettiin uusiksi sillä reitillä, jossa rouva ulkoiluttaa koiraa ja lasta ja nyt siis tämä perusteellinen katuremontti. Mikäs siinä, kaikkihan nämä on meidän eduksi, mutta käsitykseni kunnan töiden tärkeysjärjestyksen päättämisestä on mennyt ihan uusiin puihin.
Tien reuna on kolmen metrin päässä tyynyistämme eli kun tuosta on ensin asfaltti jyrsitty pois, kaivettu, täytetty, tasoitettu, täristetty, järistetty ja välillä tuntuu että sama on tehty sitten taas uudestaan, niin aika rauhatonta on ollut. Tänä aamuna minua kuitenkin ensimmäistä kertaa keljutti oikein tosissaan se, että minkä helvetin takia ne työt pitää aloittaa seitsemältä ja lopettaa kahdelta, eikö yhtään voisi siirtää eteenpäin.

***
Tein puolisen tuntia pihatöitä, lähinnä vetelin kukkapenkeistä puolitoistametrisiksi kasvaneita ohdakkeita ja joitakin yhtä pitkiä keltakukkaisia, metrikaupalla jatkuvaa hiirenvirnaa ja kiveyksen välistä änkeävää voikukkaa, vuorikaunokkia ja muita eksyneitä. Niitä on paljon. Pihaamme ovat näemmä saapuneet myös kotilot, joilta tähän asti on säästytty. Isot kuunliljapehkot ovat kaikki reikiä täynnä. En tiedä vielä ryhtyäkö asian suhteen jollekin, kun muutenkaan en ole pihassa juuri mitään tehnyt. Voisikohan niitä keittää valkosipulivoissa?