Viikonloppu meni juhliessa. Lauantaina vietettiin yhden tutun 50-v. -päiviä hienossa paikassa, vanhassa maatalossa, joka on maatilamatkailupaikkana. Nukuttiin vanhoissa aitoissa, mikä on minulle harvinainen kokemus. Saunottiin savusaunassa, uitiin. Tietysti syötiin hyvin. Nämä tulivat nyt kronologisesti täysin nurinkurisessa järjestyksessä näemmä. Oli hauskaa. Ei ollut kovin rasittavaa olla isossa ihmisjoukossa, joista suurin osa oli vieraita, vielä jokin aika sitten en jaksanut kovinkaan pitkään olla isommassa porukassa. Juoduksikaan ei tullut liikaa vaan kohtuullisesti, silti eilinen päivä meni nukuskellessa. Oli hauskat juhlat, jäi hyvä mieli! Bändi veti vauhdikkaan setin vanhoja rokkibiisejä ja minä jouduin rokkailemaan penkillä. Epistä.

Polvi reistailee. Se on iso ja muhkea eli siellä on reilusti nestettä, jota en aio mennä punkteerauttamaan, se saa hävitä sieltä omia aikojaan. Kovin sitä ei kestä rasittaa eikä vääntää tai koukistella, ja siitä syystä on sitten lihakset kipeytyneet kun kinkkasen toispuoleisesti. Muistin pari päivää sitten, että loukkasin tuon polveni rinteessä kolmisen vuotta sitten ja se oli silloin pirullinen koko talven ja kevään: ei vaivannut niinkään päivisin, mutta oli öisin kipeä ja piti hereillä.

En voi mennä metsään! Vadelmat jäävät nyt keräämättä, mutta ei niitä kuulemma juuri olekaan. Juuri olen loput viimevuotiset käyttänyt mehuihin. Omasta pihasta eilen keräsin vihreät karviaiset ja keitin hilloksi, taidan tehdä omille synttäreilleni karviaishillokakun. Joskus kokeilin ja se oli hyvää. Punaisia karviaisia on pensaat ihan väärällään, mutta en tiedä mitä niillä tekisin. Ne ei tee kauppaansa oikein tuoreeltaan, ei hillona eikä mehuna. Onko vinkkejä?

***
Illalla sain sangollisen mustia viinimarjoja anopin lähettämänä, mehut on tippumassa. Tiivistettyä terveellisyyttä.
Mielen taka-alalla on mukavasti muistikuvia toissapäivän juhlista. Rento ja lämminhenkinen fiilis jäi päälle ja silmiin punamultaiset hirsitalot, ukonhatut seinustalla, verkkovaja rannassa. Savusaunan löyly oli ihan omaa luokkaansa niinkuin aina. En ole mikään intohimoinen saunoja, mutta savusauna ja järvi on kyllä pistämätön yhdistelmä. Ja kylmä siideri rannassa siihen päälle.