Viikonloppu! Sain viikon työt päätökseen, kaupassa on käyty, viikonlopuksi ei mitään menoja, huraa! Pari lasivatia on tilauksessa ja ne aion tehdä, maanantaiksi on jo sulatusuuni varattuna. Ja pihalla möyrin kuin myyrä penkeissä, kuohkeutan maaperää, nuuskin rikkaruohojen alut kompostiin, nautin kasvusta. Liljojen nokkia pisti jo viime viikolla esille, mutta kaatelin niiden päälle uutta multaa säkistä, nyt ne näkyvät taas. Kevät on kyllä ainakin meidän pihassa jurinut vähän paikoillaan kun on ollut niin viileää.

Mutta aina välillä lepään. Ja lueskelen. Hain kirjastosta pinon kirjoja: Patti Smithistä on näemmä suomennettu kirja, Nick Johnstonen "Rock´n´roll nigger". P.S. on ikisuosikkini ja ensimmäinen levy on paras. Ja siltä GLORIA, vaikka jokin aika sitten vasta totesinkin, ettei se ole  Smithin oma  alunperin. Peter Hoegin "Rajatapaukset", Hannu Väisäsen "Toiset kengät ", jota olen odottanut myös vesi kielellä, koska Oulusta kotoisin olevana "Vanikan paloissa" on niin paljon tuttua ja omakohtaisesti koettuakin. Yksi kirja pioneista, joita olen aikonut hankkia.
Ja mitä varsinaisesti menin kirjastosta hakemaan? Hävettää kertoa. Olen niin riippuvainen Diana Gabaldonin "Muukalainen"-sarjasta, että lainasin ensimmäisen osan kirjastosta, koska omani on ollut 2-3 kk lainassa ja haluan taas kerran lukea koko sarjan uudelleen. Ja siitä nyt tämän pinon aion aloittaa.
Riittääköhän tähän kaikkeen yksi viikonloppu?